Pastís Pavlova

ELEGANT TEMPTACIÓ

El Pavlova és un tipus de postres elaborat amb merenga, denominada així en honor de la coneguda ballarina clàssica Anna Pavlova

La Pavlova és un pastís cruixent per fora i molt cremós i lleuger per dins. El seu origen és incert, ja que hi ha dos països que es disputen el mèrit de la seva creació: Nova Zelanda i Austràlia. La professora Helen Leach, de la Universitat d’Otago, va trobar a Nova Zelanda un llibre molt antic on hi ha una recepta semblant a la Pavlova. Aquest llibre és de l’any 1929. Si es dóna per vàlid, això deixaria sense efecte la reclamació australiana de l’autoria, ja que les primeres receptes trobades aquí corresponen a l’any 1940.

En el que sí que hi ha acord és que la idea va sorgir en honor a la famosa ballarina russa Anna Pavlova, amb motiu d’una visita seva al país.

Dolç homenatge

La Pavlova és una de les postres més conegudes en tots dos països, tant a Austràlia com a Nova Zelanda. Consisteix en una base de merenga sobre la qual es posa crema batuda i trossos de fruites vermelles. Quant a formes de preparar-la, n’hi diverses. N’hi ha que fan una base circular o quadrada i, a sobre, hi col·loquen els altres ingredients. També n’hi ha que ho preparen formant una caixa amb la merenga per, després, emplenar-la. El que sí que és important és que s’ha d’omplir just en el moment de servir. Si no es fa així, la merenga acaba enfonsant-se pel contacte amb la humitat de la fruita.

Veure procés

 

 

 

 

 

 

COMPARTIR: