Pa de pessic amb mantega garapinyada

Dolç garapinyat

Un pa de pessic en format individual, enriquit amb ametlles i avellanes, però amb un toc ben diferent

El ‘garapinyat’ és una tècnica culinària que consisteix a banyar un aliment (usualment fruits secs, però no només) en almívar solidificat. Amb això s’aconsegueix donar un toc dolç a un producte que d’origen potser no ho és tant, i sense canviar el seu gust original, a més d’atorgar-li un ‘extra’ de cruixent.
En aquest cas, la nostra recepta va encara més enllà, ja que el garapinyat, fet d’ametlles, s’utilitza per elaborar una crema de mantega.

I, a més, avellanes
El pa de pessic que us proposem conté, a més, avellanes torrades, un fruit sec molt comú però no per això menys beneficiós.
Hem de recordar que les avellanes són un dels fruits secs amb major aportació de lípids, per la qual cosa s’ha de vigilar la quantitat que n’ingerim. Però aquests lípids són monoinsaturats, és a dir, ajuden a regular els nivells  de colesterol i els triglicèrids en sang. A més, suposen una excel·lent aportació de vitamines liposolubles A i E. La primera prevé problemes visuals i ajuda a la salut de la pell; la segona és antioxidant i antienvelliment.
També són una important font de calci i contribueixen a prevenir, per tant, problemes ossis.
Els beneficis nutricionals de les avellanes es completen amb una bona aportació de magnesi, fòsfor i potassi.

Juan Carlos Roche

veure procés

 

COMPARTIR: