Pa de Castanyes

Pa de tardor

Encarem la propera tardor amb un pa de festa una mica dolç, que recupera com a ingredient de proximitat l’humil castanya.

En les nostres contrades, són productes típics de la tardor els bolets i les castanyes, un fruit, aquest segon, que alimenta la gent de bosc des de fa milers d’anys. A la nostra zona, però, tot i ser molt habitual menjar castanyes torrades, bullides o crues, i que tenim en la vigília de Tots Sants la festa de la castanyada, on es mengen castanyes i panellets (fets de massapà, ous i pinyons, els clàssics), no és comú el pa de castanya, que sí que podem trobar en algunes regions properes de França.

Producte de proximitat
Al poble on jo visc, que està enganxat al Montseny (concretament a Viladrau, amb importants boscos de castanyers) es celebra la fira de la castanya. També hi trobem la gent de la castanya de Viladrau, que es dedica a recollir castanyes per elaborar-ne diferents productes. Així, al mateix temps que fan la tasca de mantenir el paratge net i sostenible, produeixen un producte de proximitat, tancant el cercle perquè el nostre entorn sigui sostenible.

A la proposta que us porto, farem ús de la farina de castanya i de la mel alçada de castanya. Aconseguirem, així, un pa de festa una mica dolç, amb una recepta típicament francesa.

Per: Pep Aguilar

veure procés

COMPARTIR: