Pa d’Anís

Pa amb aroma d’anís
Infusionant anís en l’aigua de la massa, obtenim un interessant pa amb tot el gust d’aquesta aromàtica llavor

El gust de l’anís és un dels més particulars i amb més personalitat del rebost tradicional. Present en les nostres cuines des de temps antics, hom sap que s’ha de fer servir amb molta moderació, ja que és tan intens que el més mínim excés en la dosi pot malbaratar l’elaboració més deliciosa. No obstant això, en la mesura correcta,  aporta una aroma i un gust inigualables, com podreu comprovar amb aquesta recepta de pa d’anís.

Infusió
En primer lloc, farem una infusió amb l’anís i l’aigua, i la deixarem refredar. D’aquesta manera, tot el gust d’aquesta llavor quedarà impregnat a la massa i, en conseqüència, al pa.
A continuació, amassarem tots els ingredients a excepció de la mantega, que afegirem una vegada s’hagi format el gluten. Després, dividirem la massa en peces de 100 grams, les bolejarem i les deixarem reposar durant 15 minuts.

Forma circular
Una vegada fet això, laminarem les peces en forma circular, les decorarem amb farina i hi farem incisions regulars al voltant.
En aquest punt, deixarem les peces fermentar fins que doblin el seu volum.
A continuació, fornejarem a 220 º C entre 6 i 8 minuts amb molt vapor, de manera que es formi un crostó acolorit i brillant, però no cruixent, amb una textura semblant a un brioix.

Per: Juan Carlos Roche

veure procés

COMPARTIR: