Pa enroscat de carabassa amb moniato

Aprofitant l’arribada de la tardor, combinem dues de les hortalisses més característiques de la temporada en una sola peça de pa.

Aprofitant l’arribada de la tardor, la primera recepta d’aquest número combina dues de les hortalisses més característiques de la temporada en una sola peça de pa: la carabassa i el moniato.

Aquesta època de l’any és el millor moment per consumir-les, no només perquè és la temporada de collita, sinó també per les propietats beneficioses que ofereixen per aquest temps.

Si ens fixem en la carabassa, originària del continent americà, se sap que els seus fruits proporcionen vitamines i minerals essencials, sense aportar gaires calories. És una hortalissa molt versàtil que es pot fer de diferents formes i formats: al forn, bullida, saltejada o gratinada… La seva textura i sabor permet fer tota mena de plats i postres com cremes, sopes, pastissos, confitures, etc.

D’altra banda, el moniato, família de la patata, té un sabor més dolç i compta amb un gran valor nutricional, ric en fibra, hidrats, proteïnes, antioxidants i minerals essencials. Les seves propietats el fan un aliment bàsic a una dieta saludable i equilibrada, ajudant a reduir el risc d’infeccions i aportant energia física i mental al cos. És un aliment, que com la carabassa, es pot preparar de múltiples maneres tot i que és més comú veure’l fet al forn, fregit, bullit o al vapor.

Pa amb valor nutricional
El resultat d’aquesta recepta és un pa amb un gran valor energètic. Les propietats del moniato, juntament amb la carabassa, creen una peça de pa amb vitamines com la A, la E o la C, àcid fòlic, antioxidants vitals i minerals com el sodi o el potassi. A més, el moniato és un aliment que aporta un sabor i textura especial per les seves característiques pròpies.

Aquesta recepta serà el complement ideal pels sopars de la castanyada. Un pa perfecte per a qualsevol moment, que es pot acompanyar tant amb ingredients dolços com salats.

Per: Jordi Farrés

veure procés