El president Llargués anima els afiliats a definir les línies d’actuació del Gremi a Assemblea General de l’entitat

El president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargués, va animar els flequers i flequeres afiliats a “definir les nostres línies d’actuació perquè sou tots, no només els directius, els que teniu que concretar cap a on volem anar com gremi”. El president va fer aquesta crida a l’Assemblea General de la nostra entitat que va tenir lloc el passat 11 de juny.

Llargués va presentar el seu informe de gestió a l’Assemblea General i va destacar especialment el paper formatiu de l’Escola de Sabadell, la qual l’any passat va inaugurar la primera edició del Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència, “un compromís del Gremi amb la formació del sector”, i va recordar que la nostra escola “és una referència a Espanya i a l’àmbit internacional”.

Durant 2018 l’Escola de Flequers Andreu Llargués va realitzar un total de 103 cursos que van seguir 1.274 alumnes. El president del Gremi va apuntar que la formació té com a protagonistes els forners però també aquelles persones que volen aprendre l’ofici. “Fem una tasca social que fins i tot ha estat reconeguda per l’Administració”, va subratllar.

Altre aspecte de la gestió del Gremi durant l’any passat destacat pel president al seu informe va ser la negociació del Conveni Col·lectiu d’àmbit provincial, que “podem dir que va significar un bon acord pels interessos de les nostres empreses”.

Sobre la nova norma de qualitat del pa espanyola que entrarà en vigor el pròxim mes de juliol, el president Llargués va comentar que “hem de veure-la com un punt de partida, perquè no teníem res”. La Reglamentació Tècnic-Sanitària que datava de finals dels 80 del segle passat “ja estava superada; ara tenim una normativa que ens permet reivindicar la fleca artesana, tot i que a la nova reglamentació no s’ha definit l’artesania com nosaltres voldríem”, va explicar Llargués.

L’Assemblea General va aprovar la gestió del Comitè Executiu i de la Junta Directiva Intercomarcal durant l’exercici de 2018.

El secretari general del Gremi, Carles Cotonat, va explicar els resultats econòmics de l’any 2018 de la nostra entitat i de Kripton, tots dos tancats en positiu. Les comptes han estat auditades per una entitat independent i van comptar amb l’aprovació de l’Assemblea General.