Brioix de primavera

DOLÇ PRIMAVERAL

Brioix, crema anglesa, crema mascarpone, fruits àcids… aquesta especialitat ho té tot per conquerir els nostres clients.

Aquesta especialitat que portem avui combina l’esponjositat del millor brioix amb la cremositat d’una crema anglesa barrejada amb crema mascarpone i la frescor dels fruits vermells.

Per fer el brioix, en primer lloc, pastarem tots els ingredients menys la mantega. Una vegada format el gluten, és quan incorporarem la mantega, i ho farem en uns quants cops.

A continuació, farem pesades de 40 g i les laminarem. Després, les pintarem amb ou i les posarem a fermentar fins que doblin el volum.

En aquest punt, hi posarem al damunt uns tacs de mantega i una mica de sucre. I en aquest moment, ja estarem llestos per enfornar els brioixos.

Crema doble
Quant a la crema, farem una barreja entre dues delicioses cremes: una tradicional crema anglesa i una saborosa crema de mascarpone.

Per fer la crema anglesa, encalentirem la nata, barrejarem els rovells amb el sucre i courem la barreja a 82 ºC.
Quant a la crema mascarpone, simplement barrejarem aquest formatge italià amb massa de gelatina i aigua.
Quan estiguin fetes, muntarem 240 g de crema mascarpone amb 355 g de crema anglesa i repartirem la mescla sobre els brioixos en petits punts. Finalment, els decorarem amb fruites àcides, com ara maduixes o gerds.

Per: Juan Carlos Roche

veure procés