Bolets de massapà

DOLÇA NATURA. Un forma innovadora per reflectir el millor de la natura a la tardor, especial per als caçadors de bolets!

Amb l’arribada de la tardor, comencen a sortir els primers bolets.

Depenent de l’any, les condicions són més o menys òptimes per la collita d’aquests fongs comestibles i complementaris per a qualsevol plat.

Però, en aquesta recepta que us propossem, els únics bolets que farem són de massapà i no els hem d’anar a buscar al bosc ni a cap altre lloc.

Ingredient clau per la recepta
El massapà és un dels dolços més utilitzats per elaborar postres a Espanya. Es tracta d’un dolç elaborat a partir d’ametlles, sucre i ou. Depenent de la recepta les proporcions són unes o altres.

Tradicionalment es coneix com un postre nadalenc però pot consumir-se a totes les èpoques de l’any.

A Catalunya, antigament els panellets (tradicionals per la castanyada) s’elaboraven amb un nucli de massapà. En canvi, a València, la nit de Reis la celebren acompanyada de la casca de reis, un dolç fet amb ametlla triturada, sucre i ous, farcit de moniato o gemma, i enrotllat.

Com veiem la seva elaboració depèn de les tradicions de cada localitat. És per això que, amb aquesta recepta, ens traslladarem a l’antiga tradició de fer els panellets simulant els bolets, un dels productes més sol·licitats
durant aquesta estació.

Per: Jordi Farrés

veure procés