Tortell de Festa

Brioix per celebrar

Aquest exquisit tortell de brioix està enriquit amb nous i farcit de nata, amb una base de crema cremada

Una de les especialitats dolces més apreciades durant el Nadal és el típic tortell, fet amb massa de brioix o de  full i farcit de nata o trufa, crema, massapà, etc. En aquest cas, hem optat per elaborar un producte amb una massa de brioix, però enriquit amb nous i farcit de nata amb una base de crema cremada.

El maridatge de nous i nata resulta molt agradable al paladar i aconsegueix una sensació de plaer en cada mos. Les nous són un fruit sec molt beneficiós per a la salut, contenen gran quantitat d’àcids grassos Omega-3 i són molt rics en nutrients i antioxidants.

Elaboració
Amassarem tots els ingredients excepte el llevat i les nous, que afegirem 5 minuts abans de finalitzar el pastat, a una temperatura aproximada de 27 ºC. Després, deixarem reposar la massa 20 minuts i dividirem en porcions de 450 grams. En formar el tortell, pintarem amb ou i fermentarem. Abans de coure a 170 ºC, tornarem a pintar amb ou i decorarem amb sucre.
Un cop fred, obrirem per la meitat, afegirem a la superfície una capa de crema pastissera i sucre i cremar amb la pala elèctrica. Un  cop freda aquesta base, afegirem la nata i taparem amb l’altra meitat.

Per: Joan Riera

veure procés

COMPARTIR: