Rolanda amb bacó

‘Bacon roll’, dolç i salat

La combinació del bacó, més saborosa i intensa, amb gustos més dolços, ha esdevingut un clàssic dels que mai no deceben.

El mestre pastisser Juan Carlos Roche ha reinventat els coneguts ‘cinnamon rolls’ o rotllos de canyella, en català.

La proposta que ens presenta és el mateix format, però canviant l’ingredient de la canyella pel bacon.

D’aquesta manera, les postres deixen de ser completament dolces i passen a tenir una hibridació entre el dolç de la massa i el salat del bacon i les llavors.

Desmuntant l’original
El rotllo de canyella és un pa dolç que es va crear a la dècada dels anys vint a Suècia i Noruega. Es tracta d’una massa dolça, semblant a la del brioix, en forma de rotllo i farcida de canyella i sucre, de vegades acompanyada de panses. El rotllo es talla en petites porcions individuals i es cou al forn. Com a element decoratiu, i que aporta un sabor especial, es glaceja.

Aquest dolç s’ha convertit en una especialitat pastissera típica als països occidentals d’Europa i als Estats Units, que fins i tot l’han reversionat. A Suècia hi ha un producte similar que es diu ‘Kanelbulle’, que és habitual per acompanyar amb cafè. I, a Finlàndia, tenen una versió més gran, batejada com a ‘Korvapuusti’, la qual frasegen amb glacejats de sucre o xocolata.

En aquesta recepta, Juan Carlos Roche ens presenta la seva versió salada i decorada amb llavors.

Per: Juan Carlos Roche

veure procés

COMPARTIR: