Pa de sègol de festa

Un mos d’aperitiu
Portem tres propostes de torrada, de diferents textures i gustos, a sobre d’un deliciós pa de sègol. Bon profit!

De vegades sembla complicat oferir propostes atractives a la vista i que surtin dels camins més trillats. Aquí portem tres suggeriments, que igual poden servir d’esmorzar com d’aperitiu o de berenar. En la varietat està el  gust…

Alguns beneficis del sègol
Nutricionalment, el sègol és un cereal molt complet. Conté una alta quantitat de proteïnes, superant les de l’arròs, el blat o la civada. També aporta més lisina que aquests altres cereals.

Encara que conté gluten, el té present en 
una quantitat menor que el blat. La seva aportació de carbohidrats és alta i amb carbohidrats complexos d’absorció lenta, per la qual cosa és molt saciant.

També s’hi troben uns carbohidrats interessants com són els pentosans, que aporten viscositat a les masses de farina de sègol i afavoreixen la seva panificació.

La seva aportació de fibra també supera la de la civada. I no només la seva aportació grassa és baixa, sinó que el greix que aporta és d’alta qualitat, sent majoritàriament poliinsaturat amb predomini d’aportació d’àcids grassos essencials omega-6 i una mica d’omega-3.

Pel que fa a les vitamines i minerals, destaca la presència de vitamines del grup B (incloent l’àcid fòlic) i minerals antioxidants com el seleni i el zinc.

Per, M. Cruz Barón

Veure procés

COMPARTIR: