Pa Gourmet d’avellanes i panses

Pa gourmet amb sorpresa

Uns panets deliciosos, amb tots els beneficis de les avellanes i les panses, que combinen a la perfecció amb diversos formatges.

Presentem avui la recepta d’un pa senzill i diferent, un aliment nutritiu i gustós, perfecte com a acompanyament de diversos tipus de formatge.

Amb avellanes…
Té l’origen a l’Àsia Menor i ha format part de la dieta humana des de la prehistòria. Els grecs i romans la van difondre per Europa, on s’ha utilitzat fins a l’actualitat. Però, moltes de les varietats d’avui dia tenen el seu origen al segle XIX, quan es va desenvolupar un gran interès per la hibridació.
A casa nostra és molt coneguda l’avellana de Reus, Denominació d’Origen que empara les avellanes silvestres procedents de diverses comarques catalanes de la zona de Reus. S’inclouen sota aquesta denominació les varietats tradicionals Negret, Pauetet, Gironell, Morella i Culplá, que pertanyen a la categoria ‘extra’ i es comercialitzen tant amb closca, com en gra o torrades.

… i panses
Les panses són raïms secs, deshidratats fins que queda un fruit dolç i de color fosc.
Són una gran font d’energia, ja que contenen altes dosis d’hidrats de carboni.

Així mateix, destaca el seu alt contingut en potassi, que ajuda a eliminar líquids del cos. També aporten fibra, milloren la circulació sanguínia i prevenen l’aparició de plaques a les parets del cor, a més de ser una bona font d’antioxidants.

Uns panets deliciosos, amb tots els beneficis de les avellanes i
les panses, que combinen a la perfecció amb diversos formatges.

Veure procès

 

COMPARTIR: