Pa de tomàquet, all i oli

Tomàquet, aliat del pa.

Joan Riera ens proposa aquesta recepta que incorpora com a ingredients de la massa, tres grans clàssics acompanyants: tomàquet, all i oli.

Si haguéssim d’escollir un acompanyament ‘clàssic’ del pa al país seria, sense dubte, el tomàquet.
Amb aquesta recepta proposem una variant d’aquesta combinació triomfadora que, per millorar-ho encara més,  també inclou altres dos ingredients essencials a la cuina de casa nostra: l’all  i l’oli.

Saludable tomàquet
Un dels elements més saludables del tomàquet és el licopè, un fitoquímic que té cura de la nostra salut cardíaca. Com a dada curiosa, el licopè augmenta si combinem el tomàquet amb oli d’oliva, i més encara si ho cuinem tot plegat.
El tomàquet és considerat com una fruita i, igual que passa amb la resta de les fruites, proporciona antioxidants. A tenir en compte: a major coloració, major nombre d’antioxidants.

Però el tomàquet no només té propietats antioxidants, sinó que també és anti-cancerigen: protegint, en actuar a nivell cel·lular, per nodrir, defensar i enfortir els teixits contra l’atac dels radicals lliures. I encara més: conté un nutrient, l’àcid glutàmic, que l’organisme converteix en àcid gamma-amino butíric, que té la capacitat de reduir la hipertensió renal.

Des del punt de vista nutricional, 100 g de tomàquet aporten 18 kcal; 0,2 gr de greixos; 0,88 g de proteïnes; i 3,89 g de carbohidrats.

Pa que fa estiu
A part de les seves peculiaritats quant a ingredients, com a producte, aquest pa es realitza en format gran allargat, de manera que sigui més senzill fer talls. Presenta, igualment, una molla generosa, la qual cosa
facilita que es mantingui tendre i suau durant més temps.

El seu color vermell pàl·lid, gràcies al tomàquet, el fa força cridaner visualment.

Com a recomanació, aquest pa és especialment indicat per a aquests sopars informals freds d’estiu, perfecte per a acompanyar embotits, formatges, truites, etc. I amb la diferència que, per gaudir del sempre exitós pa amb tomàquet, en aquest cas no cal sucar les llesques!

Per: Joan Riera

veure procés

 

 

 

COMPARTIR: