Pa d’all negre, tomàquets deshidratats i avellanes

La màgia de l’all negre.

Una proposta excel·lent per als panarres amants dels productes innovadors i amb ingredients naturals, saborosos i nutritius.

L’all és un aliment que no pot faltar a la cuina del nostre país, sigui com a ingredient, com a complement, dins d’una salsa o en un sofregit. Però, més enllà de les seves inconfusibles qualitats de gust i d’aroma en cru, bullit o fregit, hi ha diverses maneres d’introduir diferències, suavitzant el seu caràcter i incrementant les seves propietats nutritives.
Coneixeu l’all negre?

Les qualitats
L’all negre és una variació de l’all blanc tradicional que es produeix quan ’all ‘normal’ és sotmès a un procés de fermentació natural que el converteix en un veritable superaliment.

La troballa d’aquest ingredient va tenir lloc al Japó i per pura casualitat, quan un científic que intentava reduir l’olor característica de l’all blanc va decidir sotmetre’l a un procés de fermentació, en el qual va controlar la temperatura i la humitat. En acabar, va descobrir que l’all no només havia perdut la seva aroma distintiva, sinó que, a més, havia canviat de color. I és que, al moment de fermentar, la textura de l’all es torna més suau i el seu gust més dolç, a més d’aconseguir un característic color fosc. Així mateix, l’olor forta desapareix i les nombroses propietats nutricional que posseeix l’all comú es potencien encara més. De fet, tractat així, l’all, que ja és un aliment molt complet, conté 10 vegades més vitamines, aminoàcids i oligoelements que la seva versió original.

Aquest ingredient li aporta personalitat al nostre pa, el qual, a més, ve enriquit amb tomàquet deshidratat i avellana torrada. Una proposta ben original i saludable!

Per: Mari Cruz Baron

veure procés

COMPARTIR: