Pa amb formatge i codony

Pa de “postre vigilante”

La combinació de pa, formatge i codony donen forma a una de les tapes i postres més típiques del país.

L’arbre de codony, originari del Caucas asiàtic, és un dels arbres fruiters més antics de la humanitat. Els grecs i els romans van portar-lo a occident i així va aterrar a Espanya. A l’Antiguitat, el menjaven amb mel per endolcir-lo i el romans van començar a utilitzar-lo per elaborar alguns licors, com vi negre o orujo.

El codony és una fruita natural que té poc sucre i, gràcies a la quantitat de pectines que té, és fàcil convertir-lo en gelees o confitura, la forma en què el trobem habitualment.

Aquesta fruita va agafar especial popularitat al segle XII, quan la cuina sefardita -originària dels jueus procedents d’Espanya, Portugal i el litoral mediterrani africà- va començar a introduir-lo en una varietat de plats. En l’actualitat, el codony ja no entén de cultures i s’ha convertit en un aliment típic de plats d’arreu del món, com a acompanyant d’aliments dolços i salats. Galetes, coques o el clàssic: el “postre vigilante”, una combinació típica argentina de formatge i codony.

La nostra proposta
El formatge s’ha convertit en l’acompanyant perfecte del codony. La dolçor i l’aroma de la fruita fan que la combinació amb qualsevol formatge formi la combinació perfecta. Aquest maridatge clàssic de la tardor és un dels plats que han perdurat durant segles i es mantenen.

El formatge i el codony és una parella que sempre triomfa. Són les postres o la tapa perfecta per a qualsevol esdeveniment.

Aquest plat acostuma a anar acompanyat d’una base de pa torrat i cruixent que genera una simfonia de gustos i sensacions diferents i peculiars. El mestre Juan Carlos Roche ha recreat aquesta combinació de sabors en una peça única de pa, formatge i codony.

Per: Juan Carlos Roche

veure procés

COMPARTIR: