Llardonada

Per dijous llarder…… botifarra menjaré!

A més de les típiques coques de llardons, ¿per què no una cassoleta de tres botifarres?

Carnestoltes ja és aquí i les seves tradicions culinàries es poden reinventar a la fleca. La coca de llardons es transforma, gràcies a la creativitat d’en Pep Aguilar, en una proposta de format més individual a través de cassoletes de tres botifarres: la de Parracs, la d’ou i la negra.

Aporten contrastos de color dins d’una massa fullada i fermentada de llard amb sucre llustre i recoberta per una capa de massa de llardons o greixons… segons la zona. Aguilar proposa fer una trena per la part del fullat, que faci de llit per al farcit. En el cas de les botifarres, el rectangle i, en el dels greixons sencers, la rodona. També és possible fer un format més gran utilitzant, per exemple, les llaunes de canal. Amb paper de forn, les trenes fan de paret al farcit.

Les llardonades es poden deixar fetes, congelades i treure-les i enfornar el dijous darder o els dies de Carnestoltes. La tradició es respecta… amb una novetat.

Per fer la massa de llardons:

Utilitzarem el 33 % del total de massa que farem el pastó i per 1 kg de massa. Abans de laminar, afegirem 400 g de greixons picats a la Pastadora, a part, tenint en compte que podem afegir uns 50 g de llard si els greixos són poc greixosos.

Per: Pep Aguilar

Veure procés

COMPARTIR: