Coca de Sardina amb salsa de iogurt, remolatxa i pera.

Nutritiva i saborosa. La sempre agraïda coca es presenta amb un farciment que aporta ingredients essencials de la zona mediterrània

No són exclusius de la nostra terra, però sí que són característics de l’àrea mediterrània: el iogurt, la remolatxa, la pera, les sardines… Posem una base de pa, com és la coca, i tenim l’àpat perfecte per arrodonir qualsevol moment del dia.

Coca universal

Amb el permís de l’allioli i el pa amb tomàquet, la coca és potser un dels menjars catalans més coneguts arreu i més universals. Tant és així que la coca salada és considerada per molts experts com l’origen de la focaccia i la pizza italianes, per la qual cosa rep, de vegades, aquest nom a nivell internacional.

Però, a més, és un producte d’allò més habitual a casa nostra, tant a les llars com a les fleques i pastisseries de tot Catalunya. El seu principal valor és potser la neutralitat del seu gust, junt amb les seves virtuts nutricionals, que la converteixen en una base perfecta per a realitzar d’altres preparacions més elaborades, incorporant tots tipus d’ingredients característics del mediterrani, tan dolços com salats.

La proposta combina de manera immillorable el colorit de la remolatxa, la dolçor de la pera en almívar, la tendresa del iogurt, i el toc contundent de la sardina suavitzat pel confitat.

Bon profit!

veure procés

COMPARTIR: