Brioixeria per a Diades

Adaptem el famós croissant bicolor de David Bedu en una peça de brioixeria amb les 4 barres de la senyera, ideal per a qualsevol Diada

Sant Jordi és la festa (sense ser festa) més nostrada de Catalunya, el dia de la rosa i el llibre, el dia dels enamorats…

Però no hi ha cap peça de brioxeria feta especialment per a aquest dia. Jo us vull proposar algunes idees perquè pugueu fer una peça de brioxeria per a aquesta diada i per a qualsevol diada del nostre país.

Així, adaptem el famós croissant bicolor de David Bedu en una peça de brioixeria, semblant a un pain au chocolat o napolitana, amb línies marcades com si fossin les quatre barres de la senyera. Com fer-ho?

És relativament senzill: farem la peça amb una base de briox poc ric (lleuger de mantega, ou i sucre) de farina de blat dur. Aquesta farina, a part de moltes més qualitats (té un índex glucèmic menor que la farina de blat tou, per exemple) és molt rica en carotè, per la qual cosa no necessitem cap colorant artificial per obtenir el color groc. Per al vermell, he utilitzat una pasta de vermell intens, que es pot fer en pols o utilitzar cotxinilla, un colorant natural.

Després, podem farcir la peça d’allò que volem o que tingui més sortida. Jo ho he fet amb melmelada de maduixa, però segurament no descartaria fer-ne de xocolata.

Tot i que pel resultat final és molt important l’amalgama de colors vistosos a les peces, també és molt agradable de menjar.

No és una peça complicada, com es veu en el pas a pas.

Per: Pep Aguilar

veure procés

COMPARTIR: