Brioix “Couronne des Rois”

Una menja de reis
Un brioix de presència impecable i delicada textura, que juga amb el tall i el daurat de l’ou per fer una autèntica ‘couronne’

El Tortell de Reis és, sense discussió, el dolç més típic d’aquesta epifania tan assenyalada al calendari festiu del  nostre país.
A França, però, encara que de costums més laics, el protagonisme d’aquesta data es reparteix entre els  partidaris de la ‘galette des rois’, un dolç elaborat en base a la crema frangipane, i la ‘couronne des rois’, un  producte tipus brioix.
No entrarem en el debat, però, de quina és la millor opció i ens limitarem en aquest número a proposar-vos una preparació de la segona, elegant i molt vistosa.

Color i forma
El primer que s’ha de considerar en preparar-la és pastar tots els ingredients excepte la mantega, que s’hi  afegeix després.
És el moment de fer-ne un primer repòs, de 40 minuts a temperatura ambient. A continuació, s’ha de fer un primer plec, fent un forat al mig de la massa i de dins cap a fora. Després de 12 hores més de repòs, aquesta vegada a la nevera, es divideix en peces i es torna a deixar reposar uns 15 minuts de nou en fred. A continuació, laminem, un nou repòs i primera pintada amb ou.  Després de fermentar a 30ºC, es torna a
pintar i es realitzen els talls, a tisora amb una inclinació de 360º, que li confereixen l’aspecte de corona. I gairebé la tenim llesta: la passem pel forn i… Voilà!

Per, Yohan Ferrant

Veure procés

 

 

 

COMPARTIR: